Despre fluturii – Poze si wallpapers cu fluturi – Imagini cu fluturi frumos colorati

poze cu fluturi

Despre fluturii – Poze si wallpapers cu fluturi – Imagini cu fluturi frumos coloratiCele 4 aripi ale fluturilor sunt acoperite cu solzisori microscopici, adesea colorati. Aripile fluturilor de zi sunt mult mai colorate decat ale fluturilor nocturni. Culorile lor vii ii ajuta sa-si gaseasca un partener sau ii avertizeaza pe dusmanii lor ca nu sunt comestibili.

Antenele lungi de pe capul fluturilor sunt folosite pentru detectarea mirosului si a miscarilor aerului. Fluturii pot detecta urme minuscule ale mirosului sau al unei surse de hrana de la distanta foarte mare. Ei isi folosesc si picioarele pentru a “gusta” planta pe care se afla, aceasta proprietate poate fi folosita de femela odata cu alte simturi, pentru a identifica locul in care sa-si depuna ouale.

Limba incolacita de sub cap, pe care o pot intinde si incolaci in voie le permite sa soarba lichide, in special nectarul florilor. Totusi, nu toti fluturii au o trompa dezvoltata si multi fluturi maturi nu se hranesc deloc, traind din energia stocata in faza de larva.

Fluturii sunt cu metamorfoza completa: de la stadiul de larva sau omida, se transforma in nimfa sau crisalida, apoi in fluture.

In medie un fluture traieste 1 sau 2 luni, dar unele specii pot trai un an, in timp ce altele nu depasesc cateva ore.

De coloritul si de numarul mare de specii de fluturi va puteti da seama parcurgand cele peste 100 de poze cu fluturii care de care mai frumosi.


misterele lumii


Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu