Mânăstirea Prislop – Harta

Mânăstirea Prislop

Mânăstirea Prislop se află int-un peisaj mirific, la 13 km de Haţeg. Mânăstirea este unul din cele mai importante aşezăminte monahale creştin ortodoxe din Transilvania Mânăstirea Prislop fiind ridicată în a doua jumătate a secolului al XIV-lea de Părintele Nicodim.
Părintele Nicodim venit din Tara Românească, unde ami construise Mânăstirea Tismana şi Mânăstirea Vodita.
Mânăstire Prislop - a fost construită în acelaşi stil TRICONC ca Tismana şi Vodita, fiind singura mânăstire de acest fel din Transilvania. Următorul ctitor al la Mânăstirea Prislop a fost Domnita Zamfira, fiica domnitorului Moise Basarab, refugiată în Transilvania după moartea tatălui său. În tradiţie se spune că Domnita Zamfira era foarte bolnavă când a venit la Prislop şi s-a vindecat bând apă din izvorul cu puteri tămăduitoare din curtea mânăstirii. Mormântul ei se află în pronaosul bisericii.
În anul 1976 Prislopul devin este mânăstire de maici. În 1991 a fost înfiinţat în incinta mânăstirii Prislop Seminarul Teologic Monahal Sfânta Ecaterina, cu o durată de şcolarizare de cinci ani.
Mormântul părintelui Arsenie de la mănăstirea Prislop constituie azi unul din importantele locuri de pelerinaj din ţară, unii considerându-l sfânt.

Imagini Mânăstirea Prislop

Date Mânăstirea Prislop
Tip aşezământ monahal – mânăstire de maici
Adresa mânăstirii Prioslop: Mânăstirea Prislop, Silvașu de Sus, județul Hunedoara
Ctitor: Primul ctitor Sfântul Nicodim între anii 1399-1405
Al doilea ctitor Domnița Zamfira între anii 1560-1580
Localizare acces Manastirea Prislop: Silvașu de Sus, județul Hunedoara, 13 km de Hațeg
Hramul mânăstirii Prislop: Sfântul Ioan Teologul praznic pe 26 septembrie
Harta Mânăstirea Prislop – Harta drumul spre Prislop


Sursa articol: http://hai-in.ro/manastiri/manastirea-prislop-harta/
manastirea prislop, manastirea, arsenie boca, prislop arsenie boca, prislop harta, manastirea prislop harta, prislop hunedoara, hateg, prislop cazare, manastire prislop, parintele arsenie, parintele, parintele arsenie boca, arsenie boca mormantul, prislop, arsenie boca prislop, despre arsenie boca, manastirea arsenie boca, manastirea prislop, minuni arsenie boca,
Share on Google Plus

About eliot seni

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteţi un comentariu